Schilderijen, tekeningen en schetsen†kopen

De Stichting 'De wereld van Herman van den Bosch' streeft ernaar†het nalatenschap van Herman van den Bosch te conserveren. Een deel blijft 'in de familie' en†voor†een groot deel van de collectie†hebben we†afspraken†gemaakt met musea en archieven. Ook†verkopen we†een aantal schilderijen, tekeningen en schetsen†voor†een†vriendelijke prijs. We†zien graag†dan†een deel van de collectie terecht komt bij†liefhebbers die daar dagelijks plezier aan beleven.

De meest aantrekkelijke†schilderijen, tekeningen en schetsen die bestemd zijn voor verkoop,†zijn op deze website te zien in†acht†galerieŽn (= zalen). Elk daarvan heeft een eigen thema:†(1) Maastricht door de jaren heen; (2) Luik en omgeving; (3) Stadsgezichten (exclusief Maastricht en Luik); (4) Boerderijen, dorpsgezichten en landschappen; (5) Kerken, kapellen, kloosters en kastelen; (6)Beautiful people en (7) Human interest en humor.

Binnen elke zaal is het werk naar prijsklasse geordend. Het 'duurste' voorop!Er zijn enkele prijscategorieŽn. Schetsen en tekeningen variŽren (met enkele uitzonderingen) van 50 - 150 euro†(in passepartout), aquarellen variŽren van 150 - 250 euro (ingelijst) en olieverfschilderijen kosten 300 of 350 euro. Enkele werken zijn duurder vanwege hun bijzondere waarde.

Maar ook in het depot bevinden zich nog talrijke werken die u desgewenst kunt kopen. De ingang naar het depot bevindt zich achter de knop 'zoeken'.

Galerie: Luik en omgeving

In 2008 vond een†succesvolle tentoonstelling plaats in Maison d'Ansembourg te Luik van†tekeningen en schilderijen†die Herman van den Bosch†in de periode 1960 - 1975 in Luik heeft gemaakt. In die periode†kende†Luik†verval, afbraak en een begin van wederopbouw.†Tot de eeuwwisseling zou de stad gekenmerkt blijven door bouwputten en bouwkranen. Nu is het een†in alle opzichten levendige en†zeer interessante stad.

Na afloop van de tentoonstelling heeft de gemeente Luik een deel van deze werken aangekocht.†Van de resterende werken bieden we in deze zaal†een aantal†aan.

De 10 meest bijzondere werken

In deze nieuwe zaal laten we de tien schilderijen zien die we zelf het mooiste vinden of waarvoor tijdens tentoonstellingen de meeste belangstelling is getoond. Enkele†zijn te koop.

Nieuw: website van Marlies van den Bosch

Marlies van den Bosch treedt al jaren lang in de voetsporen van haar vader met uiteenlopende vormen van toegepaste kunst. Visagie, bodypainting, maskarade, sieraden, contuums. Dit alles is te zien op haar†website. U vindt deze website HIER